сервис резервирования лекарств
+38 044 22 105 12
@: info@farmalad.com.ua
Каталог лекарств

Стан проведення клінічних випробувань ліків стабілізується

23 Июля 2024
За даними Департаменту експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань ДЕЦ, станом на 1 липня в Україні проводилося на різних стадіях 358 клінічних випробувань, з яких 277 – розпочаті та 81 – затверджені МОЗ до проведення.

Загалом, у II кварталі надійшли повідомлення до початку клінічних випробувань за такими нозологіями: дерматологія – 2, неврологія – 1, онкологія – 2, гастроентерологія/проктологія – 2, нефрологія – 1, психіатрія – 1, а також, дослідження біоеквівалентності – 2.

Були рекомендовані до затвердження 102 місця проведення випробування для нових протоколів клінічних випробувань та внесені суттєвими поправками до клінічних випробувань, які розпочаті. Зокрема: 29 – в Києві та Київській області, 10 – у Чернівцях, 7 – у Львові, по 6 – у Вінниці, Ужгороді, та Івано-Франківську, 5 – у Житомирі, 3 – у Хмельницькому, 4 – у Дніпрі, по 2 – у Кропивницькому, Рівному та Луцьку, по 1 – у Черкасах, Полтаві, Кременчуці та Кривому Розі.

Водночас у зв’язку з воєнним станом в країні у другому кварталі поточного року було опрацьовано 8 листів, які стосувалися переведення досліджуваних в інші місця проведення випробувань. Було переведено 8 пацієнтів: 1 – в межах України, 2 – до Польщі, 1 – до Чехії, 1 – до Ізраїлю, 1 – до Болгарії, 1 – до Молдови, 1 – до Німеччини.



18 Июля 2024
Тепер медичним працівникам не потрібно дублювати інформацію на папері, адже вона зберігається централізовано в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ), повідомили у МОЗ.
10 Июля 2024
Спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова провели інноваційну операцію пацієнтці, у якої серце зупинялося по 1500 разів на добу. Кадріостимулятор, який радили поставити пацієнтці, їй вже не потрібний
04 Июля 2024
Згідно із дослідженням, нещодавно опублікованому у журналі Nature, минулого року від спеки в Європі загинули 60 000 людей.
26 Июня 2024
Кістки ваших суглобів покриті гладким, губчастим матеріалом, який називається хрящем. Він амортизує кістки і дозволяє суглобу рухатися без болю. При артриті область у суглобі або навколо нього запалюється, викликаючи біль, скутість, а іноді й труднощі з рухом. Деякі типи артриту також вражають інші частини тіла, наприклад шкіру та внутрішні органи.
23 Июня 2024
Тривалість сну може бути важливим регулятором маси тіла та обміну речовин. У великих вибірках населення повідомлялося про зв'язок між коротким звичним часом сну та підвищеним індексом маси тіла (ІМТ). Потенційна роль метаболічних гормонів у цій асоціації невідома.
13 Июня 2024
У цьому проспективному когортному дослідженні було виявлено, що зв’язок між гемовим залізом і ризиком колоректальної аденоми залежить від місця, нітрозилювання чи ні, а також від співвідношення з NEAC.
06 Июня 2024
За твердженням видатних дослідників Thomas Ems, Kayla St Lucia та Martin R. Huecker, залізо є важливим елементом різних метаболічних процесів у людини, включаючи синтез ДНК, транспорт електронів і транспорт кисню.
30 Мая 2024
Спільне вживання солей заліза з вітаміном С посилює окислювальний стрес у шлунково-кишковому тракті, що призводить до утворення виразок у здорових людей, загострення хронічних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту та може призвести до раку.
22 Мая 2024
Експерти назвали 5 спецій, які варто додавати у каву, щоб покращити смак
13 Мая 2024
Кулінарний експерт Метт Вебстер назвав спеції, які не лише підкреслять смак страв, а й покращать роботу мозку
покажи, где
болит
Способы оплаты
Помощь
Регистрация
Пройдите простую регистрацию до или после заказа
Подробнее
Условия доставки лекарств по Украине
Служба доставки лекарств Фармалад работает для Вас без праздников и выходных.
Подробнее
Поиск препарата
Поиск поможет Вам найти интересующий Вас препарат, даже если Вы не уверены в правильности его написания
Подробнее
Возврат и обмен медикаментов
Лекарственные средства должного качества не подлежат обмену или возврату.
Подробнее
Оформление заказа
Нажмите на кнопку «Заказать» и переместите выбранные медикаменты в «Корзину заказа»
Подробнее