сервис резервирования лекарств
+38 044 22 105 12
@: info@farmalad.com.ua
Каталог лекарств

французькі науковиці опублікували велике когортне дослідження

13 Июня 2024
У цьому проспективному когортному дослідженні було виявлено, що зв’язок між гемовим залізом і ризиком колоректальної аденоми залежить від місця, нітрозилювання чи ні, а також від співвідношення з NEAC.

Нітрозильоване та ненітрозильоване гемове залізо з червоного обробленого та необробленого м’яса пов’язують із посиленням колоректального канцерогенезу. Механізми включають окисні процеси. Було припущено, що дієтичні антиоксиданти можуть протидіяти ефектам гемового заліза. У проспективному когортному дослідженні E3N ми досліджували взаємозв’язок між споживанням гемового заліза та ризиком колоректальних аденом, а також потенційну взаємодію з дією антиоксидантної здатності.

У дослідженні взяли участь 17397 жінок, які пройшли хоча б одну колоноскопію. Серед них у 1409 пацієнтів була діагностована принаймні одна перша колоректальна аденома протягом 103 253 людино-років спостереження. Дієтичне споживання вимірювали за допомогою напівкількісної анкети історії їжі. Оцінки ЧСС і 95% довірчі інтервали (ДІ) були отримані з моделей пропорційних ризиків Кокса з поправкою на потенційні фактори, що вводять в оману.

Споживання гемового заліза було позитивно пов’язане з ризиком розвитку колоректальної аденоми та аденоми товстої кишки [HR4: HR4 = 1,36 (1,13-1,65), Ptrend= 0,001 і HR4 = 1,49; 95% CI, 1,19-1,87; Ptrend= 0,0003 відповідно]. Прийом ненітрозильованого та нітрозильованого гемового заліза, відповідно, був пов’язаний із прогресуючим ризиком розвитку дистальної та проксимальної аденоми. Існував взаємозв’язок доза-ефект між гемовим залізом і загальним дієтичним співвідношенням антиоксидантної здатності та ризиком колоректальної аденоми.

У цьому проспективному когортному дослідженні було виявлено, що зв’язок між гемовим залізом і ризиком колоректальної аденоми залежить від місця, нітрозилювання чи ні, а також від співвідношення з NEAC.

Ці результати підкреслюють необхідність глобальної оцінки дієти при розгляді харчової профілактики колоректального канцерогенезу.



06 Июня 2024
За твердженням видатних дослідників Thomas Ems, Kayla St Lucia та Martin R. Huecker, залізо є важливим елементом різних метаболічних процесів у людини, включаючи синтез ДНК, транспорт електронів і транспорт кисню.
30 Мая 2024
Спільне вживання солей заліза з вітаміном С посилює окислювальний стрес у шлунково-кишковому тракті, що призводить до утворення виразок у здорових людей, загострення хронічних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту та може призвести до раку.
22 Мая 2024
Експерти назвали 5 спецій, які варто додавати у каву, щоб покращити смак
13 Мая 2024
Кулінарний експерт Метт Вебстер назвав спеції, які не лише підкреслять смак страв, а й покращать роботу мозку
08 Мая 2024
Якщо ви помічаєте, що голова у вас болить частіше і болючі відчуття стали незвичайними, варто відвідати остеопата.
02 Мая 2024
Середній вміст жиру в печінці зменшився на 6,6% при прийомі аспірину. Прийом плацебо, навпаки, збільшив це значення на 3,6%. Таким чином, різниця із плацебо склала 10,2%.
25 Апреля 2024
Вища точка любові до себе перебуває у «просто бути». Не виконувати якусь роботу, не грати якусь роль, не мчати по життю, висунувши язик, задовольняючи чиїсь нескінченні потреби і намагаючись заслужити любов, а просто бути. Такій, як хочеться тобі.
17 Апреля 2024
Шокуюче зізнання лікарки-хірурга
06 Апреля 2024
Рейтинг найкращих фармацевтичних компаній України за 2023 рік від Ukrainian Business Award
05 Апреля 2024
Багато симптомів СДУГ усуваються за допомогою поведінкової терапії та медикаментів; однак, навіть при комбінованому лікуванні, у третини пацієнтів все ще є симптоми.
покажи, где
болит
Способы оплаты
Помощь
Регистрация
Пройдите простую регистрацию до или после заказа
Подробнее
Условия доставки лекарств по Украине
Служба доставки лекарств Фармалад работает для Вас без праздников и выходных.
Подробнее
Поиск препарата
Поиск поможет Вам найти интересующий Вас препарат, даже если Вы не уверены в правильности его написания
Подробнее
Возврат и обмен медикаментов
Лекарственные средства должного качества не подлежат обмену или возврату.
Подробнее
Оформление заказа
Нажмите на кнопку «Заказать» и переместите выбранные медикаменты в «Корзину заказа»
Подробнее