Сполуки в обробленому м’ясі, пов’язані з раком, утворюються в результаті копчення, консервування та добавок на основі нітратів або нітритів. Докази показують, що навіть невелика кількість обробленого м’яса, що споживається регулярно, підвищує ризик колоректального раку.
Оброблене м’ясо становить більший ризик колоректального раку, ніж необроблене червоне м’ясо.
Загальні приклади обробленого м’яса включають бекон, ковбаси, хот-доги, пепероні, шинку, солонину та нарізку, як-от болонья та салямі. Якщо ви часто додаєте це м’ясо до сніданку, бутербродів або барбекю, досліджуйте інші смачні варіанти, якими ви можете замінити їх у більшості випадків.
Хоча варіанти цього м’яса з куркою чи індичкою можуть бути певною мірою кориснішими, найкраще звести до мінімуму всі види обробленого м’яса.
Після систематичного огляду світової наукової літератури AICR/WCRF проаналізували, як харчові продукти та їх поживні речовини впливають на ризик розвитку раку.
Існують переконливі докази того, що оброблене м’ясо (ковбаси, шинка, бекон, хот-доги, салямі) ПІДВИЩУЄ ризик колоректального раку.
«Обмежені навідні» докази означають, що результати загалом відповідають загальним висновкам, але вони рідко є достатньо сильними, щоб виправдати рекомендації щодо зниження ризику раку. Обмежені дані свідчать про те, що оброблене м’ясо може ПІДВИЩИТИ ризик раку легенів, підшлункової залози, шлунка (некардіальний тип), стравоходу (плоскоклітинний тип) і носоглотки.
Більшості не допомогло лікування омега-3/6. Проте підгрупа з 26% показала більш ніж на 25% зменшення симптомів СДУГ і зниженням балів CGI до майже нормального діапазону. Через 6 місяців 47% усіх показали таке покращення. Респонденти, як правило, мали підтип неуважності СДУГ і супутні розлади нервового розвитку.
Під час лікування гінкго білоба середні бали пацієнтів значно покращилися загалом і за факторами гіперактивності, неуважності та незрілості.
У всіх пацієнтів симптоми підвищеної збудливості (фізична агресивність, нестійкість, уважність до навчання, гіпертонус, спазм, міоклонія) зменшувалися після 1-6 місяців лікування. Інші члени родини мали подібні симптоми, мали низькі значення ERC-Mg і також клінічно реагували на підвищене споживання Mg(2+)/вітаміну B6.
У маленьких дітей із СДУГ елімінаційна дієта може призвести до статистично значущого зменшення симптомів.
Риб'ячий жир пов'язали з підвищенням ризику розвитку фібриляції передсердь, як серцево-судинної проблеми, що вперше виникла, на 13%, а інсульту – на 5%.
За даними Департаменту експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань ДЕЦ, станом на 1 липня в Україні проводилося на різних стадіях 358 клінічних випробувань, з яких 277 – розпочаті та 81 – затверджені МОЗ до проведення.
Тепер медичним працівникам не потрібно дублювати інформацію на папері, адже вона зберігається централізовано в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ), повідомили у МОЗ.
Спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова провели інноваційну операцію пацієнтці, у якої серце зупинялося по 1500 разів на добу. Кадріостимулятор, який радили поставити пацієнтці, їй вже не потрібний
Згідно із дослідженням, нещодавно опублікованому у журналі Nature, минулого року від спеки в Європі загинули 60 000 людей.
Кістки ваших суглобів покриті гладким, губчастим матеріалом, який називається хрящем. Він амортизує кістки і дозволяє суглобу рухатися без болю. При артриті область у суглобі або навколо нього запалюється, викликаючи біль, скутість, а іноді й труднощі з рухом. Деякі типи артриту також вражають інші частини тіла, наприклад шкіру та внутрішні органи.